Notícies

Musiques Sensibles estrena una jornada festiva i solidària

Músiques Sensibles 2017

La Bambula i La Flor del Otrö posaran la música a una vetllada que també comptarà amb una fira d’entitats que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social.

El cicle, que uneix música i activisme social, estrena una jornada festiva i solidària, el 13 de maig a l’històric Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet.

És la primera vegada que el festival surt de Barcelona, coincidint amb la 5ª edició.

Músiques Sensibles surt al carrer i fora de Barcelona per a primer cop. Serà el proper dissabte 13 de maig a les 17 hores al recinte del Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet. Una jornada festiva i solidària, gratuïta i oberta a tothom, amb els concerts de La Bambula i La Flor del Otrö i una fira d’entitats sense ànim de lucre que treballen en diversos camps de l’acció social. Amb aquesta presentació es vol donar més visibilitat a entitats del Barcelonès que ajuden a col·lectius en risc d’exclusió social i situar en context un projecte cultural com el Músiques Sensibles, que vincula música amb compromís i responsabilitat social.

Cartell solidari i reivindicatiu

labambula

La programació de la cinquena edició del Músiques Sensibles manté la línia del festival d’apostar per grups emergents de l’escena musical catalana. La Bambula oferirà l’inici de gira del seu primer disc, 366 (U98 Music).

flordelotro

La Flor del Otrö, acaba d’estrenar fa unes setmanes, La ciénaga (Autoeditat), i la seva participació a Músiques Sensibles suposa la seva primera presència en un festival consolidat.

A més d’estrenar àlbum, totes dues bandes compten amb músics de Santa Coloma de Gramenet, se situen en el camp del mestissatge, i malgrat tenir unes cançons alegres i enèrgiques, comparteixen un missatge reivindicatiu i feminista.

L’escenari monument local

El Mas Fonollar és un monument protegit com a bé cultural d’interès local. Un dels edificis més antics (data del segle XIV) i emblemàtics de Santa Coloma de Gramenet, catalogat com a bé d’interés local i de fàcil accessibilitat tant per les persones de mobilitat reduïda com pels qui vinguin de fora. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet col·labora amb el festival, a través de les Àrees d’Edudació, Drets Socials Infància, Joventut i Esports, i de la de Cultura, Moviments Socials, Entitats Ciutadanes, Memòria històrica i LGTB.

Cultura i societat, els motors del projecte

Músiques Sensibles, com indica el seu nom, és un festival sensible a les dificultats dels col·lectius que més pateixen la crisi actual i es troben en risc d’exclusió social. Un festival sensibilitzador que dóna a conèixer la tasca tan important que realitza un teixit viu d’entitats, malauradament força desconegut, per pal·liar el patiment i les situacions complexes de les persones que atenen. Per aquest motiu, l’organització ha destinat fins el moment al 10% de la recaptació a diferents entitats que treballen en diversos camps de l’acció social. Des del 2013, el cicle ha programat més de 47 artistes, amb més de 10.000 espectadors i ha donat suport a més de 25 projectes socials.

A la Fira d’entitats de Santa Coloma de Gramenet, hi prendran part, entre d’altres, Projecte Karate Kyokushin Can Peixauet i el moviment Sonríe con Rocío.

Més novetats de l’edició 2017

Carla Morrison - Músiques Sensibles 2017

El festival mantindrà les seves dates tradicionals de novembre i desembre, però estrenarà nova seu enguany, el Palau de la Música Catalana- Petit Palau. Per a oficialitzar aquest canvi, la cantautora mexicana Carla Morrison oferirà un concert en aquest recinte el pròxim 12 de juliol.

El preu de les entrades és de 18 € + despeses de gestió i es poden adquirir aquí.