Notícies

Terra i Cultura 2017 – X Premi Miquel Martí i Pol

El premi Miquel Martí i Pol celebra 10 Anys amb un recital commemoratiu al Palau de la Música Catalana – Petit Palau el proper 16 de novembre.

El festival de música i poesia ha programat artistes guanyadors com Roger MasGemma HumetToni XuclàMireia Vives i Borja Penalba. També actuaran els cinc finalistes 2016-17, elegits d’entre 500 gravacions i peces inèdites, que es faran públics al novembre

El guardó anual, atorgat pel Celler Vall Llach en el marc del certamen Terra i Cultura, està dotat amb 5.000 euros i una peça de l’escultor Josep Bofill.

 Més info i venda d’entrades aquí 

Terra i Cultura 2017


RECITAL X ANIVERSARI

El festival de música i poesia comptarà amb les actuacions de Roger Mas, guanyador de l’edició del 2012 per la seva musicació de “Si el mar tingués baranes” de Maria-Mercè Marçal; Gemma Humet i Toni Xuclà, vencedors del 2013 per l’adaptació de Salvador Espriu del tema “Aquesta pau és meva”; i Mireia Vives i Borja Penalba, que van emportar-se la darrera edició del premi gràcies al poema musicat “Si no fores (no amb mi)” de Roc Casagran.

La vetllada també comptarà amb un recital de poesia a càrrec del rapsoda Jordi Bosch, i culminarà amb la interpretació en directe de les cinc cançons finalistes de la darrera edició, i l’anunci del guanyador d’enguany.

Palmarès del Premi Miquel Martí i Pol, que reconeix la millor composició musical que doni vida a un poema en llengua catalana:

Mire Vives i Borja Penalba (2016)

per “Si no fores (no amb mi)” de Roc Casagran

Bartomeu (2015)

per “Els amants” de Vicent Andrés Estellés

Judit Neddermann Ignasi Cussó (2014)

per “El fugitiu” de Miquel Martí i Pol

Toni Xuclà i Gemma Humet (2013)

per “Aquesta pau és meva” de Salvador Espriu

Roger Mas (2012)

per “Si el mar tingués baranes” de Maria-Mercè Marçal

Tomàs de los Santos (2011)

per “Homenatge anònim XV” de Vicent Andrés Estellés

Joan Manuel Galeas (2010)

per “Em declaro vençut” de Miquel Martí i Pol

Òscar Briz (2010)

per “Sense futur” de Salvador Espriu.

Sílvia Pérez Cruz (2009)

per “Covava l’ou de la mort blanca” de Maria-Mercè Marçal

Clara Andrés (2008)

per “Personatges” de Josep Pedrals